Thursday, November 29, 2007
Drumul spre Ierusalim sub îndrumarea lui Leon Volovici
Despre volumul,Aura Christi sustine ca: "Eu am fost unul dintre puţinii privilegiati care au citit printre primii aceasta carte.Cred că sunt al doilea lector al cartii.Am citit-o dintr-o răsuflare,cu sufletul la gura,desi ma impărţeam mereu între a fi redactor de carte şi a fi scriitor,în sensul că mă fura lectura şi trebuia sa ma intorc să văd dacă totul e in regula, dacă nu mi-a scapat ceva;trebuia asadar să-mi fac datoria de redactor al acestei minunate cărţi.E o carte splendida,o carte-eveniment,o carte-document a unei epoci Leon Volovici este unu dintre fermenti vii".
Adrian Ciofranca in viziunea acestuia Leon Volovici este vazut ca "o ilustrare a intelepciuni".
Emil Brumaru."Este un eveniment sentimental.......ma rasfoit sentimental aceasta carte."
Costel Safirman-"Cartea aceasta este scrisă de un scriitor care are talentul – şi nu e un talent care se intâlneşte in mod curent – de a transforma materia confesiva in materie de literatura netă.Este o carte Volovici 100% ".
In aceasta sală au existat şi alte persoane care af fi dorit sa-şi exprime opiniile,dar timpul nu lea acordat aceasta şansă,printe ele se numără Liviu Leonte,Dumitru Irimia,Florin Blacton,Serban Axinte,Emilian Marcu.
Autorul afirma despre aceasta opera"aceasta nu e o carte de amintiri nici autobiografie".
Aceasta conferinta a fost moderata de Lucian Vasiliu.
Tuesday, November 27, 2007
Thursday, October 04, 2007
Iasul cultural vazut prin prisma tinerilor

Am ales ca puncte turistice urmatoarele obiective din Iasi:
-Teiul lui Eminescu(Eminescu este considerat Luceafărul poeziei româneşti)
-Universitatea Al I Cuza (întrucât este una din cele mai vechi universitaţi din ţară)
-Palatul Culturii (Astăzi este sediul Complexului National Muzeal "Moldova", adăpostind patru mari muzee: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă şi Muzeul Ştiinţei si Tehnicii).
-Casa lui Dosoftei(găzduieşte Departamentul de Literatură Română Veche al Muzeului de Literatură Română unde pot fi văzute numeroase exponate originale,între care şi cel mai vechi manuscris continind Letopiseţul atribuit lui Grigore Ureche. A adapostit la sfârsitul sec. XVII tiparniţa Mitropolitului Dosoftei, care a tiparit primele carti din Moldova;aici funcţionează o tipografie şi au apărut numeroase hieroglife precum: Cazania lui Varlaam şi cele mai vechi copii ale letopisetelor Ţării Moldovei de Grigore Ureche si Miron Costin din acest motiv noi am ales -
-Biserica Barboi
-Biserica Sf Nicolae.
Realizatorii acestui afis sunt:Brînzilă Beartis,Burac Ana-Maria,Nechifor Ana-Maria,Vasilescu Beatrice.
Sunday, May 20, 2007
Rolul perturbator/(in)formativ al NTCI
Thomas Melzer, consultant media si de comunicare in germania, a definit internetul ''ca un mijloc perfect convergent unui cotidian''. Melzer s-a referit la servicii concrete care pot fi integrate datorită noilor tehnologii.
Termen aproape necunoscut publicului larg în urmă cu mai puţin de un deceniu,Internet-ul a devenit astăzi una dintre principalele modalităţi de comunicare si de informare, a lumii moderne. Numărul de utilizatori ai reţelei Internet se apropie de stabilizare in ţările dezvoltate si creşte într-un ritm susţinut în ţările în curs de dezvoltare. În ţările dezvoltate ale lumii orice persoană educată foloseşte in mod curent reţeaua Internet pentru a obţine informaţii, în legătură cu cele mai diverse domenii.
Despre internet
Conform unui raport realizat de PricewaterhouseCoopers, rata creşterii numărului de utilizatori de internet din România este de un milion pe an.In 2006, 5,5 milioane de români vor accesa, conform raportului, internetul.

Dacă în 2000 doar 3,6 % dintre români deţineau un calculator, în 2003 această cifră a crescut la 10%, potrivit statisticilor.Datele furnizate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei informatiilor arată că în 2003 la nivelul ţării existau 2,1 milioane de calculatoare personale.
Internetul este una dintre cele mai folosite metode de comunicare între două persoane ne ţinând cont de destinaţia dintre acestea.O ramură a internetului este mesenger-ul,aceasta e cea mai folosită metodă de comunicare de către adolescenţ.Mesengerul, are un rol perturbator asupra adolescenţilor deoarece unii devin independenţi de el şi pun şcoala pe locul doi. însă se poate comunica foarte uşot prin intermediul Chat-ului.Un alt motor de căutare folosit de ei e,Google .
Eu cred ca NTC-ul este un instrument de formare si de informare daca stim cum sa-l folosim.
The internet has become today one of the most important way of comunication and a big sistem that releases a lot of information on any domain.Any educated person that lives in the developed countries uses the internet so we can get any kind of information on we are interested.
About internet:
In 2006 5,5 milion romain people were using the internet.
In the only 3,6% of romanian people were using,and in 2003 the procent increased to 10%.
Wednesday, April 25, 2007
Monday, March 05, 2007
Efectul de lectură.Efectul de spectacol la V Alecsandri.Mai este Vasile Alecsandri actual?
We were pleased by the actor Petrica Ciubotaru which interpreted the ,,Chirita in provincie'' and it showed us that it needs a lot of work for it to be a succes.
We saw taht also the actors are normal and ussuall people with defects and atributes.
After the show we understand that to be an actor is a beautifull job but it is very dificult and it needs a lot of work,but a theatre piece is more pleasent if it is watched with a lot of attention.
Doamna diriginta Elena Mănucă, a avut iniţiativa să vizionăm cu toată clasa un spectacol de
teatru pentru a ieşi dintr-o stare de apatie în care ne aflam şi cine ştie poate această acţiune ne va ajuta în orientarea pentru alegerea unei cariere de viitor.
Ne-am interesat ce piese de teatru se
difuzează in această perioadă şi am ales Chiriţa şi ceilalţi(Sandu Napoilă ultra-retrogradul ,Paraponisitul ,Gură-cască om politic,Barbu Lăutarul, şi una dintre cele mai importante Chiriţa în voiaj,Clevetici ultra-demagogul;de Vasile Alecsandrii, pusă în scenă de regizorul Ovidiu Lazăr,acţiune desfăşurată la Casa Pogor, muzeul literaturii române.
Trebuie să recunosc că mi-am imaginat altfel prezentatea pieselor de teatru într-o altă manieră,dar am fost impresionată într-un mod foarte plăcut de prestaţia actorului Petrică Ciubotaru şi e de apreciat,cât de bine a putut să intre în pielea personajului mai ales în cel al Chiriţei.
După spectacol am participat la dezbaterea organizată de cei doi.În cadrul aceaastei dezbateri am aflat despre "lucruri"pe care nu le ştiam despre această lume a actoriei şi m-a făcut să-mi formez o imagine mai clară asupra acestei lumi a spectacolului,am mai aflat că în spatele acestei reprezantaţii pe scenă se află multe ore de muncă şi multă seriozitate.
Am mai constatat despre cei doi faptul că în afara scenei sunt nişte persoane absolut normale cu calităţi poate şi defecte.Noi le-am adresat o serie de întrebări dar timpul a trecut foarte repede şi nu am avut timp să i le adresăm pe toate,şi acestea ar fi:
Cât de greu le este să menţină publicul atent dea lungul desfăşurării piesei?
Dacă ar fi să-şi aleagă altă meserie care ar fi acea?
Care sunt dezavantajele acestei meserii?
De ce au ales tocmai din opera lui Alecsandri,de ce nu au ales opere de ale lui Ion Luca Caragiale?
După vizionarea pisei de teatru şi întâlnirea cu cei doi maeştrii am ajuns la concluzia că ,o piesă de teatru, oricare ar fi ea nu poate fi plictisitoare.E nevoie doar de putina atenţie.Mi-am mai dat seama că această meserie de actor pe lângă faptul că e foarte frumoasă e foarte grea.Ca să devii un actor de succes e nevoie de multă muncă şi seriozitate.
Monday, January 15, 2007
Corectitudine şi greşeală în media scrisă/audio/video
In this article what I want to say is that it is very important the way we speak, especially when we are in public.Some person do mistakes not because they wont some times emotions are the guilty.
Eu cred că, sunt mai multe situaţiile în care e nevoie de ruperea tăcerii,de adresare directă decît de cele care cer discreţie şi fermoar la gură.
Deşi tehnologia de azi a avansat foarte mult încă mai întâlnim greşeli
de scriere şi de exprimare în media scrisă şi audio/video.Eu cred că cele mai multe greşeli de exprimare se întâlnesc în transminsiunile directe(buletinele de ştiri).
Motivele pentru care se produc greşeli se datorează pregătirii profesionale (nu au capacitatea de a ţine un discurs elocvent în public),nu-şi pot controla emoţiile sau din cauza neatenţiei.
Pentru a vă convinge despre greşelile ce se produc în media scrisă şi audio-video vă recomand emisiunea "Greşelile noastre"ce se difuziază pe postul de televiziune Realitatea Tv în fiecare sîmbătă la ora 11:15.Emisiunea prezintă greşeli de gramatică ce apar în interviurile realizate de reporterii TV.
O altă emisiune ce se ocupă cu folosirea limbii corecte este emisiunea" Corect" ce se difuzează pe canalul de televiziune Tvr2.